2012. február 19., vasárnap

Véget ért az idei Könyvkaland

Hosszú vetélkedősorozat zárult le 2012. február 13-án a Bod Péter Megyei Könyvtárban, Sepsiszentgyörgyön. A két döntőben az.eddig legjobb teljesítményt nyújtott 5–6. és 7–8. osztályosok mérték össze tudásukat, olvasottságukat, kreativitásukat. A délelőtti viadalt a kisebbek között a Szivárványfonó tündérek (Bereck) csapata nyerte, kevéssel megelőzve a Tantorna (Nagyajta) négyesét.
Délután a nagyobbaknál is fej fej melletti küzdelemben dőlt el a verseny, a Tovább! (Váradi József Iskola, Sepsiszentgyörgy) mindössze 0,3 (!) ponttal előzte meg a Babaarcú Démonok (Mikes Líceum, Sepsiszentgyörgy) csapatát.
A 7–8. osztályosok vetélkedésének egyik témája a Vándorok volt, s öröm volt nézni, hallgatni a lelkes versenyzők megoldásait a konkrét tényekre rákérdező feladatoknál éppúgy, mint a kreativitást, szellemességet igénylőknél.
Megtisztelő volt látni, hogy a csapatok fele a Vándorokat jelölte meg kedvenc olvasmányként, s bizony, Rob és társai még olyan jelenetben is feltűntek, ahol ez nem lett volna feladat: Toldi Miklóst is ők interjúvolták meg például...
A Könyvkaland szervezői a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Europe Direct Információs Központ (Sepsiszentgyörgy) voltak.
A döntőről készült képeket keressétek a Képgalériában.
További részletek olvashatók és még több kép megtekinthető a könyvtár honlapján és facebook-oldalán:
http://konyvtarunk.blogspot.com/2012/02/konyvkaland-eredmenyek-dontobol.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése